Klant aan het woord… Wouter Timmer van Loon & Grondwerken Fa. W. Timmer & Zn

Klant aan het woord | 20-05-2022

Loon & grondwerken W. Timmer & Zn is actief in de agrarische en infrasector. Het bedrijf was vroeger met name gericht op de agrarische sector, maar focust zich nu steeds meer op projecten in de grond-, weg- & waterbouw. Het familiebedrijf is een begrip in de omgeving van Ermelo en behaalt dit jaar een mooie mijlpaal: het 75 jarig bestaan van het bedrijf.

"Wij werken graag aan een langdurige samenwerking, zodat de medewerkers voor langere tijd bij ons kunnen blijven.”
Wouter Timmer - Fa. W. Timmer & Zn.

Wouter Timmer, is de derde generatie van het familiebedrijf. Sinds april dit jaar is hij de enig-eigenaar van het bedrijf en is de structuur van VOF veranderd naar een BV. Het bedrijf is opgericht in 1947 door Wouter Timmer Senior. Sinds 1996 was Marten Timmer eigenaar en Wouter Timmer Junior is aan de firma toegevoegd in 2001. Wij gingen met Wouter in gesprek over onze samenwerking:

Waar is loon & grondwerken Fa. W. Timmer & Zn in gespecialiseerd?

“De focus van het bedrijf ligt op het aannemen van diverse projecten in de infra en voor een kleiner deel op het loonwerk. In de infra voeren wij nagenoeg alle werkzaamheden uit en hebben als missie een opdrachtgever van A tot Z te helpen bij het ontwerp en de realisatie van projecten. Door de schaalverkleining (gestopte agrariërs) en alle nieuwe wetgevingen in de agrarische sector, is er steeds minder vraag ontstaan in ons gebied naar loonwerk. Dit heeft ook de omslag naar de infra als resultaat opgeleverd. Wij bezitten een mooi en divers machinepark dat varieert van kleine tot grote machines. Het voordeel in ons machine park is dat een groot deel in beide branches kan worden toegepast, zowel in de infra als het loonwerk.”

Hoe helpt Sebo Personeelsdiensten jullie?

“Voor sommige projecten komen wij handen te kort. Om projecten zo goed mogelijk door te laten lopen bellen wij de vestiging Nijkerk op met de vraag of er nog grondwerkers of stratenmakers beschikbaar zijn. Wij werken graag aan een langdurige samenwerking, zodat de medewerkers voor langere tijd bij ons kunnen blijven. ”

Waarom werken jullie samen met Sebo Personeelsdiensten?

“Wij hechten veel waarde aan lange termijnrelaties. Daarom doen wij graag zaken met vaste partijen. Van deze partijen weten wij zeker dat zij betrouwbaar zijn (Sebo Personeelsdiensten is daar één van). De communicatie met Evert, filiaalleider van vestiging Nijkerk, is erg fijn. Wanneer hij geen geschikte medewerkers heeft is hij hier gelijk duidelijk en eerlijk over.”

Hoe ervaren jullie de samenwerking?

“De samenwerking is erg goed. Evert is een bekende uit de omgeving en spreekt onze taal. Hij doet zijn best om de juiste mensen bij ons te plaatsen. Daarnaast beschikt Sebo Personeelsdiensten over vakmensen, die de werkzaamheden echt begrijpen.”